Translate

poniedziałek, 29 lutego 2016

Zapiekanka

Lekka, łatwa i przyjemna.

Proporcje i smaki dowolne.

Zapiekanka tak szybko zniknęła, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia!

Życzę smacznego!

  • Plastry ciemnego (koniecznie) pieczywa tostowego ułożyć na dnie naczynia do zapiekanek.
  • Następna warstwa to plastry pastrami. Zamiast pastrami można użyć prosciutto. Ta luksusowa szynka zdecydowanie podniesie walory smakowe dania i, niestety, jego koszt.
  • Na to położyć posiekaną kiszoną kapustę wymieszaną z korniszonami. Można je obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce i tak przygotowane wymieszać z kapustą.
  • Na to kłaść plastry sera o ulubionym smaku.
  • Tak przygotowaną zapiekankę zalać następującym sosem: 3 jaja rozbełtać ze słodką śmietaną i musztardą.
  • Całość posypać pokruszonym pieczywem tostowym i zapiekać w temperaturze 3500 F przez ok. 40 minut.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz